dr.sc. Gvozden Dumičić

Zavod za biljne znanosti
Obrazovanje:
  • 2009. – Dr. sc.: Agronomski fakultet u Zagrebu,  “Utjecaj koncentracije hranjive otopine i natrijeva klorida na razvoj i prinos krastavca (Cucumis sativus L.) u hidroponskom uzgoju”.
  • 2004. – Mr.sc.: Agronomski fakultet u Zagrebu, “Utjecaj giberelinske kiseline (GA3) na rast i razvoj artičoke (Cynara scolymus L.)”.
  • 1995. – Dipl.inž.: Agronomski fakultet u Zagrebu, smjer VVV, “Gubitci grožđa pri ručnom i strojnom branju kultivara Graševina (Vitis vinifera L.)”.
Znanstveno zvanje:
  • Viši znanstveni suradnik
Znanstveno – nastavno zvanje:
  • Docent
Položaj:
  • 2016. – danas – Voditelj HACCP tima uljare IJK
  • 2015. – danas – Predstojnik Središnjeg zavoda
  • 2009. – 2016. – Koordinator međusveučilišnog preddiplomskog studija Mediteranska poljoprivreda
Usavršavanja:
  • 2014. (6 mj) – “Vegetables (broccoli and peppers) nutrition and shading in conventional and organic system”. University of Georgia, Tifton, GA (USA).
  • 2011. (2 mj) – “Effect of salt stress, imposed by increasing concentration of nutrient solution or NaCl on morphological and physiological traits of kale seedlings in the summer season”. Universiti of Georgia, Tifton, GA (USA).
  • 2004. (3 tjedna) – “Integrated/organic production of vegetables in greenhouses”. Mediterranean Agronomic Institute of Bari (MAIB), Valencano (Italy).
  • 2002. (4 dana) – “Greenhouses Climate”. Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split (Hrvatska).
Znanstveni i stručni interes:

povrćarstvo, hidroponske tehnologije, cijepljenje povrća, fiziologija stresa, čuvanje povrća u skladištu, održivi (ekološki) uzgoj

Jezici: engleski