dr.sc. Gvozden Dumičić

Zavod za biljne znanosti
Obrazovanje:
  • Dr. sc.: Agronomski fakultet u Zagrebu,  “Utjecaj koncentracije hranjive otopine i natrijeva klorida na razvoj i prinos krastavca (Cucumis sativus L.) u hidroponskom uzgoju”. (15.6.2009.)
  • Mr.sc.: Agronomski fakultet u Zagrebu, “Utjecaj giberelinske kiseline (GA3) na rast i razvoj artičoke (Cynara scolymus L.)”. (17.12.2004.)
  • Dipl.inž.: Agronomski fakultet u Zagrebu, smjer VVV, “Gubitci grožđa pri ručnom i strojnom branju kultivara Graševina (Vitis vinifera L.)”. (17.3.1995.)
Znanstveno zvanje:
  • 2015.- Viši znanstveni suradnik (12.6.2013.)
  • 2010. – 2015. Znanstveni suradnik (5.5.2010.)
Znanstveno – nastavno zvanje:
  • 2013.- Docent
Položaj:
  • 2016. – danas – Voditelj HACCP tima uljare IJK
  • 2015. – danas – Predstojnik Središnjeg zavoda
  • 2009. – 2016. – Koordinator međusveučilišnog preddiplomskog studija Mediteranska poljoprivreda
Usavršavanja:
  • “Vegetables (broccoli and peppers) nutrition and shading in conventional and organic system”. University of Georgia, Tifton, GA/USA. (02.6.-3.12.2014.)
  • “Effects of salinity and nutrient solution strength on kale plant growth and function.”, Universiti of Georgia, Tifton, GA/USA. (11.5.-10.7.2011.)
  • “Integrated/organic production of vegetables in greenhouses”. Mediterranean Agronomic Institute of Bari (MAIB), Valencano/Italy. (31.5.-19.6.2004.)
  • “Greenhouses Climate”. Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split/Hrvatska. (01.-4.10.2002.)
Znanstveni i stručni interes:

povrćarstvo, hidroponske tehnologije, cijepljenje povrća, fiziologija stresa, čuvanje povrća u skladištu, održivi (ekološki) uzgoj

Jezici: engleski